Kriptomat kommer att begära dig att verifiera din identitet efter att du har skapat ditt kostnadsfria konto

Ditt förnamn/efternamn måste stämma överens med ditt förnamn/efternamn som syns på ditt officiella ID. T.ex., om du har 2 efternamn, se till att använda och fylla i dem båda då du fyller i ditt namn.

Efter att din e-postadress och ditt telefonnummer har blivit verifierat, kan du påbörja identitets verifikations processen. Var vänlig och följ de instruktioner som nedan är angivna för inlämning av uppgifter för verifikationen:

Identitets verifikations dialogen

1. Gå till sidan Mina Plånböcker och klicka på den blåa ikonen ovanför etiketten Klicka för att verifiera din identitet.
  2. Identitets verifikations dialogen kommer synliggöras. Ditt för- och efternamn är redan ifyllda, så du behöver enbart fylla i ditt födelsedatum, och information om din adress (inklusive gatuadress, husnummer, stad, postnummer och land).
  3. Klicka på knappen Fortsätt. Du förflyttas till ett samtal där du bör välja vilken typ av dokument som du vill använda för verifikationen av din identitet.

Uppladdning av bilderna

För att slutföra identitets verifikationen behöver du:

• Ett foto av dig själv där du håller i beviset på din identitet.
  • Foto(n) av något av de följande tre dokument: personligt identitetskort (foton på fram- och baksidan) eller pass (ett foto av hela det dubbelsidiga passet).

De grundläggande kriterierna för alla foton är att de inte är suddiga och att alla dokument är läsliga.

Har du foton på din dator?

Om du redan har foton på det valda dokumentet lagrat på din dator, var vänlig och följ stegen angivna nedan:

1. Välj den typ av dokument som du har valt för att verifiera din identitet. Som ovan redan nämnt, så finns det tre olika alternativ att välja emellan: pass, körkort, id-kort.
  2. För pass, ladda upp en bild på fotosidan. För körkort och id-kort, kommer du först begäras ladda upp eller dra-och-släpp framsidan av dokumentet och sedan baksidan av dokumentet.

Om du har en kamera installerad på din dator så kan du använda dig av den för att ta en selfie.

Det var allt! Det tar vanligtvis allt från tio minuter till en timme för identitets verifikationen att slutföras. Du får ett epost meddelande så fort processen är klar.