Om du vill ta emot/ sätta in kryptovaluta behöver du en plånboks adress associerad med ditt Kriptomat konto. Adressen för var typ av kryptovaluta skapas den första gången du köper den typ av valuta eller tar emot det. Du kan ha flerfaldiga adresser för var typ av kryptovaluta och du kan använda dem på nytt.

För att hitta plånboks adressen till vilken du kan ta emot den valda typen av kryptovaluta:

1. Logga in på ditt Kriptomat konto och navigera dig till fliken Mina plånböcker. På den här sidan kan du se din balans för varje digitala eller fiat valuta som stöds av Kriptomat.
  2. Hitta den typ av kryptovaluta som du vill ta emot (t.ex. bitcoin) och klicka på Mottag knappen.
  3.  Om du valde bitcoin vid föregående steg så kommer en ”Mottag Bitcoin till BTC plånbok” dialog presenteras för dig. Här kan du se och kopiera din bitcoin plånboks adress. Alternativt kan du skanna QR koden.

Om du redan har en plånboks adress associerad med ditt Kriptomat konto så kan du enkelt återanvända den.

För att hitta en lista över adresser:

1. Logga in på ditt Kriptomat konto och navigera dig till Inställningar sidan
  2. Klicka på fliken för Adresser. Den här sidan innehåller information om alla adresser för var typ av kryptovaluta som du någonsin har tagit emot eller köpt på ditt Kriptomat konto.
  3. Hitta adressen för den typ av kryptovaluta du vill ta emot, och klicka på den blåa ikonen i slutet av raden. Här kan du kopiera adressen genom att klicka på den blåa ikonen eller genom att skanna QR koden.

Då du har hittat din plånboks adress, kan du dela den offentligt med vem som helst som du vill motta betalningar, donationer, etc. ifrån.

NOTERA: Om du vill skicka kryptovaluta till ditt Kriptomat konto behöver du ha ett bankkonto kopplat till ditt Kriptomat konto.