Köp & Sälj
Vad är automatiska köp & sälj? Hur använder jag dem?

Automatisk börshandel: Hantera din portfölj i sömnen

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kriptomats funktion automatisk börshandel gör att du kan sätta ett prismål och en summa för att köpa eller sälja krypto. När priset når målet genomförs din transaktion med ens, även om du är offline, sover eller är på semester.

Funktionen ska bidra till att du når dina investeringsmål.

Du kan sätta prismål för att sälja krypto med vinst, eller skapa en “önskelista” med låga priser för att genomföra köp. En automatisk säljorder kan begränsa förlusterna ifall marknaden vänder nedåt.

Ställ in en auto-köp- eller sälj-order och slappa medan vi gör jobbet. 😊

Fördelar med automatiska köp/sälj:

• Du missar inte chanser att köpa till fyndpriser.

• Du minimerar förlusterna om marknaden plötsligt går nedåt.

• Du kan göra förtjänst genom att sälja vid höga priser, som kan infalla när som helst dag- eller nattetid.

Så här ställer du in automatisk börshandel på Kriptomats hemsida:

OBS: Vi illustrerar exemplet med en automatisk köptransaktion. Automatiska säljtransaktioner fungerar på samma sätt.

1. Logga in på ditt Kriptomat-konto.

2. Klicka på “Köp & sälj”-knappen i toppen av appen och välj den kryptovaluta du vill köpa. Fönstret på bilden under kommer komma upp. Den förvalda valutan är Bitcoin ,men du kan klicka upp en sökruta för kryptovaluta. Vi ställer in ett automatiskt köp, så vi stannar kvar i “Köp”-fliken. (Klicka på “Sälj”-fliken om du vill ställa in en trigger för automatiska sälj.)

3. När du är redo att fortsätta, öppna dropdown-menyn och välj “Köp vid förinställt pris”.

4. Skriv in summan du vill spendera (i exemplet 50 EUR).

5. I “Köp vid pris”-rutan väljer du det värde du vill köpa den valda kryptovalutan vid. Du kan även välja en procentavvikelse från det aktuella priset.

Klicka “Förhandsvisa transaktion”knappen när du vill fortsätta.

6. Nu kan du granska orderns detaljer. Klicka på “Godkänn”-knappen när du vill öppna denna order.

7. Ett fönster med information om att transaktionen behandlas kommer upp. Obeservera att en sådan transaktion kan behandlas under flera dagar, veckor eller månader. Den kanske inte alls genomförs ifall den valda kryptovalutan inte når ditt önskade pris. Här kan du ställa in ett prisalarm eller klicka på “Stäng”-knappen för att stänga fönstret.

Det var allt! Du har lyckats ställa in en automatisk köporder.

***

Så här avbryter du en automatisk köp- eller säljorder:

1. Gå till “Öppna ordrar”-sidan på höger sida i webbappen. Du hittar alla öppna ordrar i “Plånböcker”-delen och kan hitta kryptospecifika ordrar på den enskilda sidan för en specifik kryptovaluta. Klicka på en öppen order för att fortsätta. Ett nytt fönster kommer öppnas.

2. Här ser du all information om den öppna ordern. Klicka på “Avbryt öppen order”-knappen.

3. Klicka på “Godkänn”-knappen för att avbryta den öppna ordern.

Så var det klart! 😊

***

Har du frågor? Använd kundtjänstchatten för att kontakta vår kundtjänst eller skicka ett mail till [email protected]