Identitet Verifierings Guide
Jag passerade inte verifikationen. Vad bör jag göra?

Vanliga orsaker till varför verifikationen misslyckas och hur man kan undvika dem.

Kriptomat Support Team avatar
Skrivet av Kriptomat Support Team
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Var vänlig, prova verifikationen en gång till genom att logga in på ditt konto. Läs de vanligaste orsakerna till varför verifikationen misslyckas nedan, och försök att undvika dessa fallgropar.

De vanligaste orsakerna till att dokument kontrollen misslyckas är:

• Fel dokument typ – Var noggrann med att du laddar upp/tar en bild av dokumentet som du tidigare valt (stödda dokument är pass och personligt ID).

• Ditt dokument har gått ut – se till att dokumentet fortfarande är giltigt.

• Dålig kvalitet på bilden – se till att hela dokumentet är synligt och läsbart.

• Redigerat foto – foton redigerade med t.ex. photo shop är inte godkända.

• Ofullständigt foto – alla hörn av dokumentet måste vara synliga.

De vanligaste orsakerna till att ansiktslikheten misslyckas är:

• Du hade på dig glasögon – Var vänlig ta bort solglasögon/ glasögon när du tar en selfie.

• Inget dokument på selfien – Var vänlig ta ett foto på dig själv där du håller i identitetsbeviset och ladda upp det.

• Det är en bländning på fotot – Var vänlig och se till att dokumentet är klart läsbart.

• Det finns andra människor i fotot – Var vänlig och se till att enbart du är med i fotot.

• Svart & Vitt foto – Var vänlig och se till att fotot är i färg.

• Ett foto av ett foto – Var vänlig och ta ett direkt foto av ditt ansikte. Ta inte ett foto av ett foto från ditt dokument eller någon annan bild av ditt ansikte. Kort sagt, ta en selfie.