Mobile App
Installera biometrisk säkerhet på Kriptomat mobilapp
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln visar vi hur du förbättrar säkerheten i din Kriptomat mobilapp genom att konfigurera och använda biometriska säkerhetsfunktioner - antingen en fingeravtrycksavläsning eller FaceID, beroende på din mobila enhet.

Vad är biometrisk säkerhet?

Biometrisk säkerhet är en säkerhetsmekanism som används för att autentisera och ge åtkomst till en enhet eller ett system baserat på automatisk och omedelbar verifiering av en persons fysiska egenskaper. Till skillnad från nycklar och lösenord, som kan glömmas bort eller stjälas, är biometrisk säkerhet mycket svårare att knäcka eftersom den är tätt kopplad till oss och vilka vi är.

Varför ska man använda biometrisk säkerhet?

Det finns några skäl till varför biometrisk säkerhet är att föredra framför lösenord eller till och med tvåfaktorsautentisering (2FA).

1. Enkelhet: Biometrisk säkerhet är lika enkelt som att titta på enheten eller röra vid den. Du behöver inte komma ihåg komplicerade lösenord eller bära med dig extra enheter för 2FA.

2. Snabbhet: Biometriska säkerhetssystem är i regel snabbare än manuella inmatningsmetoder som lösenord och 2FA-koder.

3. Ökad säkerhet: Biometri är unikt för varje individ, så det är otroligt svårt för någon annan att komma åt ditt konto.

4. Svårare att glömma: Eftersom biometrin är en del av dig kan du inte glömma den på samma sätt som du kan glömma ett lösenord eller tappa bort en 2FA-enhet.

Genom att använda biometrisk säkerhet blir ditt Kriptomatkonto säkrare mot obehörig åtkomst, vilket ger dig sinnesro när du navigerar i världen av kryptovalutor.

Hur du ställer in biometrisk säkerhet på din Kriptomat mobilapp

Här följer stegen för att konfigurera den biometriska säkerheten:

1. Logga in på Kriptomats mobilapp: Öppna appen på din mobila enhet och logga in med ditt användarnamn och lösenord.

2. Öppna menyn: Tryck på ikonen i det övre vänstra hörnet av appen för att visa menyn.

3. Välj Säkerhet: I menyn hittar du "Säkerhet" och trycker på den.

4. Aktivera biometrisk autentisering: Här hittar du alternativet för att aktivera telefonens version av biometrisk autentisering - antingen fingeravtrycksläsning eller FaceID. Tryck på den för att aktivera.

5. Verifiera metoden: Systemet kommer sedan att be dig att verifiera den biometriska metoden. Det kan innebära att ditt ansikte eller fingeravtryck skannas, beroende på vilken enhet du har och vilket alternativ du har valt.

Och så var det klart! Du har just aktiverat biometrisk säkerhet för ditt Kriptomatkonto.

Så här inaktiverar du biometrisk säkerhet i Kriptomats mobilapp

Om du skulle behöva inaktivera den biometriska säkerheten är processen mycket snarlik:

1. Logga in på Kriptomats mobilapp: Precis som tidigare, börja med att öppna appen och logga in.

2. Öppna menyn: Tryck på ikonen i det övre vänstra hörnet av appen.

3. Välj Säkerhet: Hitta och tryck på "Säkerhet".

4. Inaktivera biometrisk autentisering: Den här gången, istället för att aktivera biometrisk autentisering, inaktiverar du den. Tryck på alternativet för att stänga av den.

Och det var det - du har lyckats inaktivera biometrisk säkerhet för ditt Kriptomatkonto. Kom dock ihåg att du genom att göra detta kan minska den övergripande säkerheten för ditt konto.

Slutsats

Biometrisk säkerhet är ett kraftfullt och användarvänligt sätt att öka säkerheten för ditt Kriptomatkonto. Genom att använda unika fysiska egenskaper som är svåra att replikera ger det ett extra lager av skydd, vilket hjälper dig att få en säkrare och mer sömlös upplevelse med handel av kryptovalutor. Oavsett om du väljer att använda fingeravtrycksläsning eller FaceID är biometrisk säkerhet ett steg mot en säkrare framtid i kryptovalutornas spännande värld.

***

Har du några frågor? Använd supportchatten för att kontakta vårt supportteam eller skicka ett e-postmeddelande till [email protected]