Säkerhet
Vad kan jag göra för att vidare trygga mitt Kriptomat konto?
Vad kan jag göra för att vidare trygga mitt Kriptomat konto?

Ytterligare säkerhets rekommendationer från oss på Kriptomat.

Kriptomat Support Team avatar
Skrivet av Kriptomat Support Team
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kriptomat teamet tar säkerheten på stort allvar. Därför har vi genomfört flera organisatoriska och tekniska säkerhetsåtgärder. Och med det i åtanke, har vi förberett några rekommendationer till dig, och vi föreslår att du följer dem:

Använd unika intyg för både Kriptomat kontot och ditt e-postkonto

Vi vill ännu en gång påpeka: var vänlig och använd dig inte av samma lösenord på Kriptomat som du använder för något annat. Förutom att ditt lösenord skall vara unikt, bör det även vara komplext och bytas ut frekvent (t.ex. varannan månad).

Du kan även gå snäppet längre: skapa ett e-postkonto som enbart används för användningen av Kriptomat.

Aktivera Google 2FA

Google tvåfaktorautentisering (2FA) anses vara snäppet säkrare än 2FA baserat på SMS. Du borde använda dig av den här säkerhets metoden även för det e-postkontot som du använder för Kriptomat.

Kommunicera med vår kundservice

Teamet på Kriptomat kommer aldrig be dig installera någon applikation på din apparat. Enda undantaget här är att vi rekommenderar dig att installera Google Authenticator appen på din mobil för att kunna aktivera Google 2FA.

För tillfället är chatten det enda stället vi använder för kundservice. Det här betyder att vi aldrig kommer att kontakta dig via din telefon. Om någon kontaktar dig via din telefon, så är det imitatörer. Om det här händer, var vänlig och kontakta oss genast.

Våra officiella konton på de sociala medierna är:

Se upp för falska webbsidor- möjliga kloner av Kriptomat

Bokmärk den här URL: https://app.kriptomat.io/login och använd dig av detta bokmärke för att komma till Kriptomat. Om du hittar en webbsida som låtsas representera Kriptomat (det här kallas för phising-försök), var vänlig och kontakta oss genast.

Kontoaktivitet

Kriptomat tillåter dig att se information över varje gång du loggat in på ditt konto. Navigera dig till Inställningar> Säkerhet sektionen, där kan du se information om tid, plats, IP adress och den använda webbläsaren för varje inloggning och utloggning gjord på ditt konto.