Säkerhet
Hur aktiverar man Google tvåfaktorautentisering (2FA)?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Google tvåfaktorautentisering (2FA) är ett bra sätt att lägga till ett extra lager av skydd på ditt konto.

Om du vill aktivera Google 2FA, följ dessa steg:

1. Ladda ner och installera Google Authenticator appen för Android eller iOS.

2. Logga in på ditt Kriptomat konto, gå till fliken för Inställningar och välj sedan Säkerhet.

3. Klicka på Aktivera Google Authenticator knappen.

4. Kryssa för Jag har laddat ner och installerat appen och klicka på Nästa.

5. Bekräfta åtgärden genom att ange verifieringskoden som mottas via SMS till din telefon

6. QR koden och autentiserings koden kommer att bli synliga för dig. Gå till din Google Authenticator app på telefonen, tryck på ”+” knappen och skanna QR koden eller fyll manuellt i autentiserings nyckeln.

7. Kryssa för Jag har skannat QR koden och tryck på Nästa.

8. Spara autentiserings nyckeln- vi föreslår att du skriver ner den på en papperslapp och lägger den i säkert förvarar (t.ex. Ett brandsäkert skåp eller i ett kassavalv vid din bank).

9. Kryssa för Jag har sparat autentiserings nyckeln och tryck på Nästa.

10. Fyll i din autentiserings nyckel, lösenord och en 6-siffrig 2FA kod generiserad av Google Authentication appen på din telefon.

11. Klicka på Aktivera knappen.

Färdigt! 😊