EUR Insättning och Uttag
Hur lägger man till ett bankkonto och gör en SEPA deposition?
Hur lägger man till ett bankkonto och gör en SEPA deposition?

Allt du behöver veta om insättning av EUR till Kriptomat.

Kriptomat Support Team avatar
Skrivet av Kriptomat Support Team
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Viktigt att notera: Du kan göra en insättning först efter att du framgångsrikt slutfört identitets verifikations processen (KYC).

SEPA insättning på Kriptomat är enkelt och utgör enbart 2 steg:

1. Erhåll all nödvändig information för en SEPA transaktion, inklusive information om mottagaren (Kriptomat) och information om den framtida transaktion (inberäknat en unik referens nummer, som tillåter oss att matcha insättningen med ditt Kriptomat konto)

2. Göra själva insättningen (t.ex. genom nättjänster som din egna bank tillhandahåller).

Lägg till ett bankkonto och gör din första insättning

För att göra en första insättning behöver du lägga till detaljerna för ditt bankkonto på Kriptomat. För att göra detta, följ stegen angivna nedan:

1. Logga in, gå till sidan Mina Plånböcker och klicka på ikonen Lägg till ett bankkonto.

2. Dialogen Lägg till och verifiera ditt bankkonto kommer att bli synlig för dig. Fyll i IBAN numret, vilken finns på framsidan av ditt bankkort. Om det ifyllda IBAN numret är giltigt, så kommer ”bank namnet” och ”SWIFT/BIC” fyllas i automatiskt.

3. Klicka på knappen Nästa, i slutet av dialogen.

4. Du kommer se detaljerna över SEPA betalningen, inklusive information om transaktionen och om mottagaren. I slutet av dialogen kan du se länken Ladda ner betalnings detaljerna, om du vill ladda ner informationen i PDF format så kan du använda dig av den.

5. Gör själva insättningen via ditt bankkonto, med hjälp av den information du har fått ur de tidigare stegen. Var vänlig och se till att betalningen är gjord från samma bankkonto som är kopplat och tillagt i Kriptomat (IBAN och referensnumret bör stämma överens) och att namnet på den som äger bankkontot är det samma som namnet på ägaren av Kriptomat kontot.

Hur man gör en insättning om man redan har lagt till sitt bankkonto på Kriptomat

För att göra en insättning, var vänlig och följ stegen nedan:

1. Logga in, gå till Mina Plånböcker, välj Euro plånbok (EUR), och klicka sedan på Insättning/ deposition knappen.

2. Dialogen Insättning av EUR med SEPA kommer att synliggöras. Om du har lagt till flera bankkonton på Kriptomat så kan du här välja vilken du önskar dig göra en insättning till. Klicka på Nästa.

3. Du kommer få se detaljerna över SEPA betalningen, inklusive information om transaktionen och mottagaren. I slutet av dialogen kan du se länken Ladda ner betalnings detaljerna, om du vill ladda ner informationen i PDF format så kan du använda dig av den.

4. Gör själva insättningen via ditt bankkonto, med hjälp av den information du har fått ur de tidigare stegen. Var vänlig och se till att betalningen är gjord från samma bankkonto som är kopplat och tillagt i Kriptomat (IBAN och referensnumret bör stämma överens) och att namnet på den som äger bankkontot är det samma som namnet på ägaren av Kriptomat kontot.

Efter att SEPA betalningen är gjord, kan det ta upp till 3 arbetsdagar före den insatta summan är synlig på ditt Kriptomat konto.

Du kan se över de lägsta och högsta summorna som kan sättas in i sektionen Gränser och Avgifter.

Notera: För varje SEPA deposition, tillämpar banken en standardavgift på 1,00 euro.