EUR Insättning och Uttag
Vad är en finansiell bakgrundskontroll (tidigare EDD)?

Läs mer om varför, vem och när vi kräver en finansiell bakgrundskontroll.

Kriptomat Support Team avatar
Skrivet av Kriptomat Support Team
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kriptomat är ett statligt licensierat och reglerat företag som följer AML (Anti penningtvätt) och CTF (motverka finansiering av terrorism) procedurer för att skydda våra användare och vår verksamhet. Det är ett sätt att säkerställa en extremt säker miljö för alla inblandade parter. Du kan läsa mer om vår policy här.

En finansiell bakgrundskontroll är en standardkontroll som utförs av vårt team för efterlevnad och risk. När en användare överskrider ett specifikt tröskelvärde i Fiat insättningar eller uttag, är vi skyldiga att göra denna engångskontroll för att hjälpa oss att bättre förstå din bakgrund och arten av din relation med Kriptomat. Du kommer att kontaktas av en representant för vårt efterlevnadsteam som kommer att vägleda dig genom processen.

OBS: Om du planerar att sätta in mer än 25.000,00 EUR kan du kontakta oss och tillhandahålla information och styrkande handlingar i förväg.

Vad behöver jag tillhandahålla?

1. Finansieringskälla

Du måste tydligt ange källan till dina medel och skicka bevis för att stödja ditt uttalande. Välj ett av följande alternativ:

• Kontoutdrag där din inkomst tydligt framgår (löner),

• Anställningsavtal,

• Investeringsavtal/uttalanden,

• Saldo på check- och sparkonton.

2. Bevis på bosättning

Välj ett av följande alternativ:

• Hushållskostnader (förutom mobiltelefon),

• Elräkning,

• Kontoutdrag,

• Deklaration/kommunalskatt.

Vad händer med min insättning? Var är mina pengar?

När den finansiella bakgrundskontrollen har utlösts av en insättning kan du fortfarande använda dina medel för att köpa kryptovalutor. Det kan finnas specifika begränsningar för överföringar från ditt konto och alla framtida insättningar kommer att hållas i väntan tills du lämnar informationen och kontrollen har slutförts.

Vad händer om jag misslyckas med den finansiella bakgrundskontrollen eller om jag inte vill dela med mig av informationen?

Om du inte klarar kontrollen kommer vi inte att kunna erbjuda våra tjänster till dig. Alla dina väntande insättningar kommer att avvisas och pengarna kommer att skickas tillbaka till det ursprungliga (källan) bankkontot. Varje återbetalning av medel kan medföra extra transaktions avgifter.

Användare som misslyckas med den finansiella bakgrundskontrollen kommer att få sina konton begränsade för framtida handel och investeringar.

Vid ytterligare frågor vänligen kontakta [email protected].

***

Har du fortfarande några frågor? Använd supportchatten för att kontakta vårt supportteam eller skicka ett e-postmeddelande till [email protected]